Deelnemen aan een Europees Kampioenschap en dat tijdens je eerste jaar dat je opnieuw grote internationale tornooien schermt, wie kan dat zeggen? De voorbereiding naar het EK verliep niet ideaal door een kleine spierscheur, maar toch wou ik er het beste van maken omdat ik hiervoor keihard heb gewerkt.

In de grote hallen van Düsseldorf waren indrukwekkende schermpistes opgesteld. Toch wat onder de indruk van het hele gebeuren bekijk ik mijn poule en merk ik op dat dit zeker geen lachertje zal worden (elk land mag maar zijn beste 4 schermsters sturen). Met een ex wereldkampioene, een sterke Poolse en Israëlische in mijn poule weet ik dat het heel moeilijk wordt.

Ietwat overmand door de stress loopt het niet zoals ik had gehoopt. In elk duel had ik wel kansen, maar op het EK komt het aan op die kleine details en daar was ik niet scherp genoeg. Enkel mijn laatste duel kon ik winnen, 5-0 tegen een Kroatische.

Toch wat teleurgesteld over dit EK want ik had er meer van verwacht. Binnenkort vertrek ik naar Parijs voor een intensieve stage, met het oog op het WK waar ik beter wil doen dan het EK!

Geef een antwoord