Wat een ervaring! Wie had dat ooit gedacht dat ik hieraan zou mogen deelnemen. Exact 2 jaar geleden haalde ik de degens van onder het stof en begon ik terug met schermen. Ondertussen heb ik een hele weg afgelegd om te staan waar ik nu sta.

De trip naar Doha was heel vermoeiend, bijna 10 uren onderweg (autorit naar Schiphol nog niet meegerekend) en een tussenlanding in Istanbul. Gelukkig kon ik samen reizen met Kelly Boone van Nederland en deelden we ook een kamer. Zo was het toch iets aangenamer.

In Doha zelf val je van de ene verbazing in de andere, zeker als we een bezoek brachten aan de Aspire Dome, waar de Grand Prix zou plaatsvinden. Vorige week kon je hier Neymar nog spotten 🙂

Op zaterdag was ik ingedeeld in een poule met… Kelly Boone, mijn roommate. De focus tijdens de poule zat goed, gelukkig kon ik rekenen op een Waalse coach die aanwezig was voor de heren. Ik wist dat het duel tegen Kelly doorslaggevend zou zijn of ik door zou mogen gaan of niet. Jammer genoeg verloor ik het duel met 4-5. Iik wel 2 duels winnen, maar niet voldoende om door te stoten naar de eliminatie.

Toch ietwat ontgoocheld van het resultaat, maar als je het allemaal in zijn context bekijkt, mag ik toch wel fier zijn op deze prestatie. Wie had dat 2 jaar geleden gedacht? Met deze ervaring op zak trek ik volgende week naar de World Cup in Barcelona om daar opnieuw mijn kans te grijpen.