Het eerste internationale tornooi van het seizoen, is het Satellite tornooi in Stockholm, Zweden. Mijn vorm is nog niet wat het moet zijn, dus benieuwd wat ik in dit toch wel sterk bezet voorbereidingstornooi kan betekenen.

In de eerste poule kan ik 4 duels winnen en verlies ik er 2. Toch had ik het gevoel dat er meer in zat, maar enkele individuele fouten zorgden ervoor dat ik geen 6/6 kon halen.

Na de eerste poule werd er ook een tweede poule geschermd, die van belang zou zijn voor de eliminatie. Ook hier kan ik 4 duels winnen en verlies ik er 2.

In de eliminatie ben ik de eerste ronde vrijgesteld waardoor ik al zeker ben van een plaats binnen de top 64. In het duel voor de top 32 kom ik uit tegen het Estse toptalent Loit (3e op wereldranking junioren). Opnieuw maak ik te veel fouten en verlies ik met 12-15. Een uiteindelijke 40ste plaats op 104 deelnemers.

Ietwat ontgoocheld verlaat ik Stockholm want ik had op meer gehoopt. Toch is het hoopgevend dat mijn verlieswedstrijden vooral aan mezelf te danken zijn. Een goede analyse van mijn wedstrijden is nodig om de fouten eruit te halen. Op naar de volgende!

Geef een antwoord