Na de teleurstelling van het EK en een deugddoende, intensieve stage in Parijs bij maître Levavasseur, stond het WK op het programma. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik me optimaal heb kunnen voorbereiden voor dit WK. Aan het begin van dit seizoen kon ik alleen nog maar dromen van dit WK ( https://amberdepestel.be/uncategorized/persbericht-13-09-2018/ ). Nu zal ik effectief deelnemen aan het WK!

In tegenstelling tot het EK laat ik het WK gewoon op mij afkomen, ik weet dat ik hard heb gewerkt voor dit WK en dat ik geen stress moet hebben. Ik start dan ook aan mijn poulewedstrijden zonder al te veel verwachtingen, we zien wel. Opnieuw komt het op dit WK aan op details en verlies ik 3 keer met 4-5. Gelukkig kon ik 2 duels winnen, waarvan één met 5-0. Ik heb genoeg treffers behaald om door te gaan naar de eliminaties, oef!

In de eliminatie scherm ik tegen een Senegalese, die enkele weken geleden nog brons pakte op de Afrikaanse kampioenschappen en die ik ook leerde kennen tijdens de stage in Parijs. Na een sterke wedstrijd haal ik de zege binnen met 15-12 en mag ik naar de volgende ronde! In die volgende ronde tref ik een Cubaanse. Als ik deze ronde overleef, mag ik naar de volgende wedstrijddag met de beste 64. Na een gelijkopgaande wedstrijd, past de Cubaanse haar tactiek aan in de laatste periode en ik (zonder coach aan de zijlijn…) heb er jammer genoeg geen antwoord op en moet achtervolgen. Na alles of niets te schermen verlies ik met 11-15 en zit mijn WK erop. Toch even balen…

Nadat het verlies is verteerd, weet ik dat ik terug mag kijken op een meer dan geslaagd WK! Zoals in de intro vermeld, ik had nooit gedacht mij te kwalificeren voor het WK (al hoopte ik er stiekem op). Het feit dat ik mij toch wist te plaatsen, de poules kon overleven en een eerste eliminatie, kan alleen maar hoopvol zijn voor de toekomst!

Tijd voor wat quality time met de familie nu, wat rust nemen en dan stilaan aan het werk voor het nieuwe seizoen!

Geef een antwoord