Na een hoopgevend tornooi in Qatar, waar de eliminatie weliswaar niet werd gehaald, maar er toch een goed schermgevoel was, vond twee weken later de World Cup in Barcelona plaats.

Deze World Cup was opnieuw een test, maar vooral een voorbereidingstornooi op wat later nog komt. Voor het eerst was schermtrainer Yoeri Van Laecke ook van de partij.

Het eerste duel in de poule werd gewonnen tegen een veel hoger gerangschikte Venezolaanse. In de volgende duels namen de twijfels opnieuw de bovenhand en kon Amber het net niet afmaken. Dankzij een tweede overwinning in het laatste duel in de poule, mocht Amber toch naar de eliminatie.

In de eliminatie komt Amber uit tegen nummer 34 van de wereld, de Zwitserse Pauline Brunner (die twee weken geleden nog 7e was in Doha). Amber schermde een heel sterke partij, maar Brunner haalt het toch op ervaring met 15/13.

Amber eindigt het tornooi op een 209e plaats (op 273 deelnemers). De plaats zegt soms niet alles want Amber heeft een pak ervaring opgedaan dit tornooi en dankzij de aanwezigheid van Yoeri kan ze nu veel gerichter trainen.

Geef een antwoord