De world cup in Tallin is voor Amber haar eerste echt grote tornooi op internationaal vlak. Het deelnemersveld is niet min, 80 van de 100 best geplaatste schermsters van de wereld tekenden present op dit prestigieus tornooi. Voor Amber een hele uitdaging om zich te meten met de top van de wereld en vooral ervaring op te doen.

In de poules kan Amber 3 van haar 6 duels winnen, maar door een mindere indice (aantal treffer voor tov aantal treffers tegen) loot Amber in de eliminaties een iets moeilijkere tegenstander. Wat wel positief is, is dat ze zich kan plaatsen voor de eliminaties! 

In de eerste eliminatie verliest Amber jammer genoeg met 13-15 waardoor ze eindigt op een 174ste plaats op 256 deelneemsters. De teleurstelling maakte snel plaats voor tevredenheid en fierheid dat ze kan/mag deelnemen aan deze grote tornooien.

De tweede dag van het tornooi geniet Amber vooral van de mooie duels op het hoogste niveau. 

Na een reistijd van 6u huiswaarts, schermt ze de volgende dag de Challenge Marcel Van Laecke, het tornooi van haar eigen club (Confrérie Sint-Michielsgilde Gent), waar ze titelverdedigster is.

Geef een antwoord