Een tornooi starten als een van de topfavorieten, geen evidentie. Iedereen gaat er van uit dat je zomaar de finale zal halen, maar zo eenvoudig is het niet. Zelf wil je dat natuurlijk ook wel, maar ergens weet je dat elk duel belangrijk zal zijn. Een minder goede week op mijn werk, heeft er voor gezorgd dat ik met veel kopzorgen aan dit belangrijke tornooi moest beginnen, niet ideaal dus.

Tijdens de poule voelde ik al dat het niet zo vlot ging. Elke tegenstandster was dubbel gemotiveerd om te winnen. Bijna kon ik al mijn wedstrijden winnen in de poule, jammer genoeg verloor ik mijn laatste door te veel individuele fouten. Toch kon ik als tweede gerangschikte na de poules naar de eliminaties.

Na een zeer moeilijke eerste eliminatie (door opnieuw te veel individuele fouten – stress?) kon ik toch doorstoten naar de kwart – en halve finale. In de halve finale kon ik mijn ritme terugvinden en plaatste me zo voor de finale!

In de finale kwam ik al snel op achterstand doordat ik mijn tegenstandster haar tactiek had aangepast op mijn spel. Wat ik ook probeerde, het lukte allemaal net niet. Wat wel spijtig is want ik weet dat ik het kan. Uiteindelijk verlies is de finale, maar behaal ik wel zilver op mijn tweede BK sinds mijn comeback!

Geef een antwoord