De Grand Prix in Boedapest is met zijn 259 een van de grootste tornooien van het circuit. Het tornooi geldt voor België als selectietornooi voor EK en WK. Amber probeerde haar EK selectie veilig te stellen (want was nog niet 100% zeker na vorig tornooi in Mannheim).

Dat Amber haar schermen beter en beter begint te lopen was duidelijk tijdens haar poule. Met op papier een aantal sterke tegenstanders, kan Amber toch 4 duels winnend afsluiten en verliest ze twee duels heel nipt (3/5 en 4/5). Met een 77ste plaats na de poules is Amber nu al bijna zeker van haar selectie voor EK.

Dankzij haar goede poule is Amber vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde en kan ze zich volop voorbereiden voor haar duel tegen een Hong Kongse.
In die eliminatie gaat het de hele wedstrijd gelijk op, maar verliest Amber jammer genoeg met 12/15. Een aantal inschattingsfouten op cruciale momenten kosten haar de overwinning.

Met een 120ste plaats op 259 deelnemers is Amber zeker van haar EK selectie en is haar eerste doel dit jaar bereikt! Wie had dit kunnen denken 2 jaar geleden?
Vergeet niet dat dit haar eerste jaar op internationaal niveau is, na een inactiviteit van 10 jaar.

Eind deze maand is het Belgisch Kampioenschap in Mettet, benieuwd wat daar mogelijk is!

Geef een antwoord